• anovi_dom-logo.jpg
  • Bcovid_tel.jpg
  • logo.jpg
  • porodicagrb.jpg
  • tastatura1.jpg

Дом здравља Деспотовац добио је нови, савремени апарат за стерилизацију – аутоклав. Апарат је купљен средствима Министарства правде, прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења.

Како наводи директор здравствене установе – доктор Миодраг Рајић, аутоклав ће бити коришћен за стерилизацију свих инструмената којим располаже Дом здравља, као и за стерилизацију завојног материјала. За разлику од досадашњих апаратура које су коришћене, а које су радиле на принципу суве стерилизације, овај апарат ради на принципу водене паре, што значи да ће санитетски материјал и сви инструменти остајати стерилисани дужи временски период. Оно што је јако значајно је да ће се стерилизација обављати на једном месту, а самим тим ће и контрола стерилизације бити на високом нивоу. Апарат се налази тренутно у фази монтирања, истиче директор.

Захваљујући изузетној сарадњи са руководством Локалне самоуправе, на несебичној и континуираној подршци председника Скупштине Општине доктора Златка Марјановића, који је увек био на располагању Дому здравља Деспотовац како би се на најбољи могући начин спровеле све потребне мере и како би здравствена заштита била на највишем могућем нивоу, и председника општине Николе Николића, који је увек имао слуха за све потребе здравствене установе, Дом здравља Деспотовац ову годину приводи крају опремљен скоро свом неопходном опремом.