Print

Као што је директор Дома здравља Дејан Милошевић и најавио у разговору за ТВ Ресаву 11.10.2018. године, данас је у установу стигао нови преносни апарат за ултразвучну дијагностику. Уз стручну подршку Канцеларије за локални економски развој Локалне самоуправе Деспотовац аплицирано је пројектом Кабинету министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику Проф. др Славица Ђукић Дејановић заједно са општинама Ћуприја, Рековац и Баточина које су такође добиле овај апарат.

Вреднос добијеног апарата је преко 20.000 евра, а може се користити у установи али и на терену јер му за рад није потребна електрична енергија већ поседује батерију. Овим апаратом се могу обављати све врсте прегледа јер поседује три ултразвучне сонде: линеарну, конвексну и вагиналну. За непокретне и тешко поктретне пацијенте могуће је обавити преглед у стану болесника.

Менаџмент установе планира да ускоро покрене сталну акцију ултразвучних прегледа овим апаратом на терену, тачније у свим селима општине Деспотовац користећи просторије амбуланти и медицинских пунктова. Распоред ових прегледа биће ускоро објављен путем средстава јавног информисања и преко интернет презентације установе. Дом здравља је такође набавио и преносни спирометар којим се мери капацитет плућа.