• logo.jpg
  • novi_dom.jpg
  • porodicagrb.jpg
  • saniteti.jpg
  • tastatura1.jpg

Пре десетак дана Дому здравља у Деспотовцу је донирана опрема за стационар, у виду савремених кревета, душека, шеталица и других помагала, а данас је од исте хуманитарне организације “Про Хуман” на адресу Дома здравља стигло 45 нових ормарића.

“У мору донација које нам је обезбедио господин Мишко Ђорђевић, данас је између осталог стигло 45 ноћних ормарића, а пре само десетак дана смо добили најсавременије болничке кревете, тако да смо успели сада да овај наш стационар опремимо најбољом могућом опремом и тиме обезбедимо најбољу негу корисницима. Искористила бих прилику да се још једном захвалим нашем драгом пријатељу господину Мишку, хуманитарној организацији “Про Хуман”, као и докторки Мими Андрејевић-Кри из Немачке, и јако смо срећни што наша установа има овакве пријатеље. Ови кревети и сва ова опрема су јако значајни за наше кориснике, али исто тако пуно значе и медицинским радницима, јер ће бити знатно олакшан рад и нега пацијената”, навела је главна сестра Дома здравља Тања Марјановић, која је реч препустила посреднику у овој донацији, господину Мишку Ђорђевићу из Крагујевца.

“Данас је стигло 45 ормарића, у вредности негде од око 14.000 евра, реч је о потпуно новим ормарићима. Ускоро стиже негде од око 3.000 постељина, као и још доста тога, али чекамо само сертификат да могу да напусте Немачку, као доказ да су све ствари које стигну безбедне и дезинфиковане. Исту процедуру су прошли и кревети и сва опрема која је стигла. Верујте ми, у Немачкој више нема ни једног кревета који би могао бити некоме дониран, а ови кревети који су стигли у Деспотовац били су намењени Клиничком центру, али захваљујући мојим великим пријатељима, председнику Општине Николи Николићу, председнику Скупштине Општине доктору Златку Марјановићу, директору Дома здравља Дејану Милошевићу, главној сестри Тањи Марјановић и многим мојим пријатељима у Деспотовцу сва опрема је стигла у вашу здравствену установу”, навео је Мишко Ђорђевић, који је био посредник и реализатор многих донација које су стигле у нашу општину.